I uge 5 lavede jeg...

En skøn mulligatawny, som blev lavet lidt på slump...
Jeg synes den blev ret vellykket, så tænkte jeg lige ville dele opskriften.

Ingredienser:
1 stor snackpeber i små tern
3 store kartofler i tern
1 stor porre i tynde skiver
2 bladselleristilke i tynde skiver
2 finthakkede løg
Kyllingekød fra et skrog
1 ds. hakket tomat
3 liter hønsefond (ell. 3 liter vand og tre bouillonterninger)
1 spsk madraskarry
½ tsk chilli
1 tsk garam masala
½ tsk spidskommen
3 tsk ingefær/hvidløgspasta
1½ dl fløde
5 spsk kokosmælkepulver (som jeg har fundet i den lokale asiatiske)
Citronsaft
Sukker
Salt & peber

Svits løget i olie (feks raps).
Tilsæt derefter karry, garam masala, chilli, spidskommen og ingefær/hvidløgspastaen...
Lad det stege lidt, og kom derefter de hk. tomater ved.
Tilsæt fonden og kartofler, og lad det koge lidt.
Tilsæt resten af grøntsasgerne, kyllingekødet og kokosmælkepulveret.
Lad det simre et kvarters tid, og smag så til med sukker, citron og salt & peber.
Til sidst tilsættes fløden...

Server med lidt godt brød til.

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er det også... En rigtig hyggeret

      Slet
  2. Ejjjj...sidder lige med en lille sult efter en luftetur....og nu blev den kæmpe af et besøg hos dig.... Mums hvor ser det lækkert ud

    SvarSlet